ODISHA GK RELATED QUESTIONS

Rate this post

1. Magnetite ore found is Odisha is majorly found in rocks of which period?
A. Pre-Cambrian period
B. Tertiary period
C. Gondwana rocks
D. Quaternary period
Answer: Option A

2. Nayagarh district was carved out of the erstwhile
A. Ganjam district
B. Puri district
C. Cuttack district
D. None of these above
Answer: Option B

3. Odisha hoisted which world cup in Bhubaneswar 2018?
A. Hockey World Cup
B. Cricket World Cup
C. T20 World Cup
D. Kho Kho Championship
Answer: Option A

4. Sambalpur, Hitaisini, a pre-independence journal was published by
A. Nilamani Vidyaratna
B. Rajendra Narayan Bhanja Deo
C. Sudhal Dev
D. Shriram Chandra Bhanjadeo
Answer: Option A

5.Sharaed or Autumn season prevails in Odisha from
A. Mid July to Mid September
B. Mid August to Mid October
C. Mid December to Mid February
D. Mid October to Mid November
Answer: Option B

6.Srimati, Priya, Prasant are varieties of which crop grown in Odisha?
A. Mango
B. Jute
C. Turmeric
D. Rice
Answer: Option D

7.The High Court of Odisha is situated where in Odisha?
A. Balasore
B. Puri
C. Bhubaneswar
D. Cuttack
Answer: Option D

8.The Odisha Bridge and Projects Construction Corporation Limited works under which department of Government of Odisha?
A. State Highways
B. Design, Planning and Investigation
C. Research Department
D. Works Department
Answer: Option D

9.The second aluminium plant of NALCO in the state of Odisha runs in
A. Koraput
B. Damanjodi
C. Panchpatmali
D. Talcher
Answer: Option B

10.Treaty of Deogarh is related to
A. Sambalpur
B. Puri
C. Cuttack
D. Ganjam
Answer: Option C

 

DOWNLOAD PDF HERE